Premierul Victor Ponta l-a acuzat miercuri pe preşedintele suspendat Traian Băsescu că a minţit în mai multe rânduri, menţionând că acesta crede că, dacă strigă şi înjură mai tare, are dreptate, scrie Agerpres.


'Este o perioadă în care, pe de o parte, Guvernul îşi desfăşoară în mod intens activitatea sa, fie că este vorba despre relaţiile noastre economice, fie că este vorba despre asigurarea bunei funcţionări a sistemului de sănătate, fie că este vorba despre finalizarea unor lucrări importante de infrastructură - şi mâine vom face lucrul acesta. Din partea cealaltă, preşedintele suspendat, domnul Băsescu, crede că, dacă strigă mai tare şi dacă înjură mai tare, folosind toate insultele şi cuvintele pe care niciodată un preşedinte, chiar şi suspendat, dintr-o ţară civilizată, nu le-ar folosi, crede că dacă strigi mai tare e suficient ca să ai dreptate', a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

El a prezentat zece din 'cele mai evidente minciuni' ale preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Astfel, potrivit premierului, Traian Băsescu a minţit când a spus că nu este nevoie de tăierea salariilor, a pensiilor şi că nu va fi niciodată nevoie de creşterea TVA, lucruri pe care le-a făcut ulterior.

'Domnul Băsescu a minţit, în mod clar, referitor la destinaţia banilor împrumutaţi de România de la Fondul Monetar Internaţional. A spus că nu vor fi niciodată folosiţi pentru salarii şi pensii. După cum ştiţi foarte bine, în 2010, 2011, aceşti bani au fost folosiţi pentru finanţarea deficitului bugetar şi au fost folosiţi exact în sensul în care Traian Băsescu minţea că nu vor fi niciodată folosiţi. Traian Băsescu a minţit când a spus că nu sunt bani pentru mărirea salariilor, revenirea de fapt a salariilor, şi că nu sunt bani pentru a da înapoi pensionarilor ceea ce li s-a luat în mod neconstituţional', a adăugat Ponta.

Şeful Executivului l-a acuzat pe Băsescu că l-a minţit pe cancelarul german Angela Merkel atunci când i-a spus că nu există o procedură de suspendare în Constituţia României.

'Domnul preşedinte suspendat Băsescu minte în continuare în legătură cu dosarele sale: dosarul privind casa din Mihăileanu, dosarul privind spălarea de bani, dosarele, probabil, privind implicarea şi protecţia pe care i-a acordat-o lui Sorin Blejnar. Sunt dosare suspendate pe baza imunităţii pe care o are ca preşedinte. După 29 iulie, dacă nu va mai avea această imunitate, justiţia va putea să-şi urmeze cursul. Preşedintele mincinos Traian Băsescu a minţit spunând că va returna casa din Mihăileanu. Nu a dat niciodată înapoi acea casă', a mai acuzat Ponta.