Astăzi, toată lumea îi cunoaşte ca fiind puternici, bogaţi şi foarte pricepuţi în materie de finanţe. Dar lucrurile nu au stat aşa de la început. Iată ce slujbe au avut cei mai importanţi oameni de pe Wall Street înainte să ajungă stăpânii lumii financiare.

Sandy Weill, fostul CEO şi preşedinte al Citigroup, a început să lucreze la mijlocul anilor '50, ca vânzător de cărţi în New York. Ulterior, a ajuns să lucreze în departamentul de back office al unei firme de brokeaj de pe Wall Street, iar de a aici a avansat treptat, până la poziţia de CEO şi preşedinte al Citigroup.

Warren Buffett este astăzi un guru în materie de afaceri, iar asta se datorează faptului că a intrat în această lume încă de mic copil. La şase ani, bătea din uşă în uşă şi vindea gumă de mestecat. Şi-a extins apoi „portofoliul” şi, pe lângă gumă, a început să vândă şi ziare şi Coca Cola. După ce a mai crescut, a făcut livrări de ziare. Mulţi ani mai târziu, Buffet a ajuns unul dintre cei mai inspiraţi investitori din lume şi preşedintele şi CEO-ul Berkshire Hathaway. Acum, are o avere estimată la 44 de miliarde de dolari.

T. Boone Pickens, preşedintele BP Capital Management, a livrat ziare în adolescenţă, perioadă care i-a deschis apetitul pentru afaceri. În afară de poziţia de conducere pe care o are la BP Capital Management, Pickens este cunoscut şi pentru că a fost co-autorul planului de dobândire a independenţei energetice a SUA - „Planul Pickens”. Are o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari.

Julian Robertson a avut un loc de muncă cel puţin ciudat pentru un om de afaceri. După ce a absolvit Universitatea din Carolina de Nord, la Chapel Hill, a fost militar în Armata Marină a Statelor Unite timp de doi ani. Primul loc de muncă pe care l-a avut pe Wall Street a fost la Kidder Peabody & Company, în 1957, unde a început a junior în echipa de vânzări. În 1980 a fondat Tiger Management Company, unul dintre cele mai de succes fonduri de hedging din lume şi a susţinut, mai apoi, o serie de foşti angajaţi care, la rândul lor, s-au lansat pe aceeaşi piaţă cu afaceri proprii. Are acum o avere de 2,5 miliarde de dolari.

Michael Bloomberg a lucrat ca valet într-o parcare în timp ce era student, pentru a-şi putea plăti împrumutul luat pentru achitarea studiilor. În 1966 a acceptat însă o poziţie de junior la Salomon Brothers şi de aici a început evoluţia sa în afaceri. În 1981 a fost concediat, ceea ce l-a determinat să-şi deschidă propria afacere în domeniul IT, care astăzi este imperiul media Bloomberg LP. În prezent, omul de afaceri este şi primarul New Yorkului şi are o avere estimată la 22 de miliarde de dolari.