America

Cartagena, Columbia

Perioada ploioasa din Cartagena (foto 1) ia sfarsit, de regula, la inceputul lunii noiembrie, luna viitoare fiind astfel perioada ideala pentru cei ce doresc un concediu „uscat”. Oficialii studiului le recomanda turistilor sa opteze pentru un concediu spre sfarsitul lunii noiembrie, inainte sau dupa Ziua Recunostintei. Principalele atractii ale orasului sunt Castillo de San Felipe de Barajas, statuia lui Blas de Lezo, La Plaza de Los Coche.

Temperatura maxima/zi: 30°C
Temperatura minima/noapte: 26°C

Cusco, Peru

Luna noiembrie in Cusco (foto 2) este catalogata ca fiind ideala pentru un concediu relaxant, fara aglomeratia din sezonul de varf, cu preturi reduse si nu in ultimul rand cu vreme insorita, sunt de parere oficialii studiului. Ruinele orasului Machu Picchu, Plaza de Armas - piata principala a orasului, Palacio Arzobispal (Palatul Arhiescopului), Koricancha - Templul Soarelui, Tambomachay, celebrele bai incase, sunt doar cateva dintre principalele atractii ale orasului.

Temperatura maxima/zi: 21°C
Temperatura minima/noapte: 7°C

Ciudat de Mexico, Mexic

Ciudad de Mexico, capitala Statelor Unite Mexicane, este o destinatie ideala pentru luna noiembrie tinand cont ca preturile de cazare sunt probabil la cel mai scazut nivel din intregul an. Oficialii studiului avertizeaza ca diminetile sunt mai racoroase, insa este explicabil luand in calcul ca orasul este situat la o altitudine de 2.220 de metri. Una dintre cele mai fascinante atractii din Ciudad de Mexico este cu siguranta Teotihuacan, unde turistii pot escalada Piramida Soarelui si Piramida Lunii.

Temperatura maxima/zi: 22°C
Temperatura minima/noapte: 8°C

Santiago, Chile

Santiago, capitala statului Chile (foto 3) si al cincilea oras ca marime din America de Sud, este un amalgam de influente culturale, economice si industriale. Turistii se pot bucura in noiembrie de vreme placuta, tocmai buna de plimbari sau chiar de plaja. Orasul de artizani Domenicos, La Chascona - Casa memoriala a scriitorului Pablo Neruda, rezervatia nationala Clarillo River sunt doar cateva dintre punctele de atractie ale orasului.

Temperatura maxima/zi: 26°C
Temperatura minima/noapte: 10°C

Buenos Aires, Argentina

Preturile de cazare in Buenos Aires (foto 4) incep sa atinga cel mai ridicat prag in luna noiembrie, in special spre sfarsitul lunii, insa vremea este aproape perfecta, sunt de parere oficialii studiului. Piata Mayo, celebra pentru scena din filmul „Evita”, Catedrala Metropolitana, Basilica de San Francisco sunt doar cateva dintre obiective turistice ce merita vizitate in cea mai frumoasa capitala din America de Sud.

Temperatura maxima/zi: 26°C
Temperatura minima/noapte:16°C

Rio de Janeiro, Brazilia

Rio de Janeiro este o destinatie insorita mai tot timpul anului, iar preturile sunt rezonabile in comparatie cu Europa sau America de Nord, amintesc autorii studiului. Situat in sud-estul Braziliei, Rio de Janeiro este destinatia de top, la nivel mondial, pentru o vacanta exotica. Printre cele mai frumoase atractii turistice ale orasului se numara Statuia Cristo Redentor (Iisus Hristos Mantuitorul) - un simbol al orasului, plaja Copacabana si Catedrala Metropolitana.

Temperatura maxima/zi: 30°C
Temperatura minima/noapte: 21°C

Europa

Din luna noiembrie pana in februarie nu sunt orase europene unde am putea spune ca este „vreme buna”, sustin oficialii studiului. Antalya, Turcia este cel mai aproape de un climat cu temperaturi acceptabile. Pe durata sezonului de iarna, Price of Travel recomanda Europa ca destinatie pentru turismul cultural.

Africa

Cairo, Egipt

Temperatura maxima/zi: 26°C
Temperatura minima/noapte:14°C

Obiective turistice: Piramida lui Keops (foto 5), Sfinxul, Muzeul Egiptean al Antichitatilor, Turnul din Cairo, Biserica Suspendata.


Cape Town, Africa De Sud

Temperatura maxima/zi: 23°C
Temperatura minima/noapte: 13°C

Obiective turistice: Table Mountain, Cape Point, Insula Robben, ce gazduieste inchisoarea unde a fost detinut Nelson Mandela, Gradina Nationala Botanica Kirstenbosh.

Asia

Goa, India

Temperatura maxima/zi: 32°C
Temperatura minima/noapte: 22°C

Obiective turistice: Church of St Francis of Assin, Templul Shree Kamakshi, Templul Shree Shantadurga, Arambol Beach. 

Siem Reap, Cambodgia (foto 6)

Temperatura maxima/zi: 31°C
Temperatura minima/noapte: 22°C

Obiective turistice: Angkor Wat, Bayon&Ta Prohm Temples, The Temples of Angkor.

Pokhara, Nepal (foto 7)

Temperatura maxima/zi: 21°C
Temperatura minima/noapte: 9°C

Obiective turistice: Bindhyabasini Temple, Barahi Temple, Matepani Gumba, Crystal Cave, Mahendra Gupha, Begnash Lake.

Chiang Mai, Thailanda

Temperatura maxima/zi: 30°C
Temperatura minima/noapte: 19°C

Obiective turistice: Chiang mai national Museum, Tribal Museum, Bhubing Palace , Doi Suthep-Pui National Park, Ob Luang National Park. 

Luang Prabang, Laos

Temperatura maxima/zi: 29°C
Temperatura minima/noapte: 18°C

Obiective turistice: The Haw Kham Royal Palace Museum and the Wat Xieng Thong, Wat Wisunarat, Kuangsi Waterfall.

Bangkok, Thailanda

Temperatura maxima/zi: 32°C
Temperatura minima/noapte: 23°C

Obiective turistice : Grand Palace&Wat Prakeaw, The Temple of Dawn, Jim Thompson’s House, Siam Ocean World.

Orientul Mijlociu

In luna noiembrie este o perioada destul de rece si ploioasa in majoritatea regiunilor din Orientul Mijlociu. Exceptie fac Dubai si Abu Dhabi, ce se bucura de vreme insorita, insa autorii clasamentului au decis sa nu le includa din cauza faptului ca nu sunt destinatii „ieftine”, neincadrandu-se astfel in criteriile clasamentului.