Catedrala Notre-Dame din Paris, bazilica Sacré-Coeur şi Muzeul Luvru ocupă primele trei poziţii într-un top al celor mai vizitate obiective culturale din Paris în 2011, alcătuit de Oficiul pentru Turism din capitala Franţei.

"Din cele 64 de situri şi monumente avute în vedere, 13 au primit peste un milion de vizitatori fiecare", iar "numărul de vizitatori pentru cele 13 situri reprezintă 82,5% din numărul total de turişti", au declarat reprezentanţii instituţiei, citaţi de Mediafax .

Catedrala Notre-Dame din Paris s-a menţinut în frunte, cu 13,6 milioane de vizitatori, bazilica Sacré-Coeur ocupă locul al doilea, cu 10,5 milioane de vizitatori, iar Muzeul Luvru se află pe locul al treilea, cu 8,9 milioane de vizitatori.

Pe locurile următoare s-au clasat Turnul Eiffel (7,1 milioane de vizitatori), Centrul Pompidou (3,6 milioane de vizitatori) şi Muzeul Orsay (3,1 milioane de vizitatori).

Vizitele la muzee şi monumente - primul obiectiv de sejur la Paris pentru 65% dintre turişti - au generat, în 2011, peste 72,6 milioane de bilete vândute, reprezentând o creştere cu 2,5%.

În clasamentul pe naţionalităţi, "americanii şi britanicii se află în frunte, urmaţi la mică distanţă de vizitatorii brazilieni, ruşii şi chinezii au intrat şi ei în palmaresul intrărilor la marile muzee", au precizat autorii acestui studiu.