Primăria Sectorului 1, condusă de Andrei Chiliman, scoate la licitaţie un contract estimat la peste 32 milioane lei pentru amenajarea fostului sediu, distrus de incendiu.

Durata lucrărilor de amenajare a sediului din Banu Manta va fi de 18 luni începând de la data atribuirii contractului.

Lucările prevăzute de contract sunt refacerea mansardei, refacerea instalaţiilor interioare pentru întreg imobilul, lucrări de arhitectura interioară şi reţele exterioare.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare la licitaţie este 6 septembrie 2012.

Lucrările de consolidare la vechiul sediu, din Bulverdul Banu Manta nr. 9, au început în 2007 iar cele pentru amenajare erau programate să înceapă la inceputul acestui an. Licitaţia organizată atunci pentru desemnarea constructorului a fost anulată, urmând să fie organizată alta.

In timpul lucrarilor de renovare din septembrie 2009, acoperişul sediului vechi al Primăriei Sectorului 1 a luat foc, potrivit Antena 3

Clădirea, declarată patrimoniu naţional, se afla în renovare, primăria fiind temporar mutată. După aproximativ o oră de la producerea incidentului, o parte din acoperiş s-a prăbuşit.

Sediul primăriei de pe Bulevardul Banu Manta a fost construit începând cu 1927, iar la vremea aceea era una dintre mai impozante clădiri din oraş. Turnul Primăriei (56 de metri) era cel mai înalt din oraş, la momentul ridicării construcţiei.