Noua cameră foto Nikon COOLPIX S800c cu sistem de operare Google Android este disponibilă prin precomandă în magazinele Germanos Telecom România.

Camera are un senzor CMOS de 16MP iluminat din fundal şi un procesor EXPEED, astfel încât imaginile şi filmele realizate vor fi clare în orice condiţii de lumină, iar obiectivul NIKKOR cu zoom optic 10x (25–250mm) permite fotografierea obiectelor şi a peisajelor la calitate.

Dispozitivul înregistrează video Full HD (1080p) cu sunet stereo, dispune de funcţie mecanică de reducere a vibraţiilor, funcţie anti-înceţoşare, funcţie de detecţie a mişcării, dar şi cea de selector (BSS), care facilitează alegerea automată a celor mai clare fotografii dintr-o succesiune de zece instantanee.

Nikon COOLPIX S800c utilizează sistemul de operare Android 2.3, care permite accesul direct de pe camera foto la aplicaţiile disponibile în Google Play sau la reţelele de socializare.

Astfel, fotografiile pot fi trecute prin filtrele aplicaţiilor direct de pe camera foto, fără să mai fie necesară descărcarea lor pe un computer.

Dispozitivul permite conectarea la Internet prin intermediul unei reţele Wi-Fi; distribuirea rapidă, prin intermediul reţelelor sociale, a celor mai importante momente surprinse în fotografii este acum la îndemână, fără alte operaţiuni intermediare.

Camera foto are o memorie internă de 1,7 GB pentru stocarea fotografiilor şi 680 MB pentru aplicaţii, spaţiu care poate fi mărit până la 32GB prin intermediul unui card de memorie SD/SDHC. Dispozitivul dispune şi de GPS încorporat care recunoaşte locul unde a fost realizată fotografia.

Totodată, are încorporată aplicaţia myPicturetown.com, care permite stocarea online de fotografii şi posibilitatea vizualizării acestora din orice loc. Mai mult, camera vine împreună cu geanta Lowepro Tahoe, un card de 8GB ultra SDHC şi cu trepiedul Joby Gorillapod Micro 250.

Produsul este disponibil doar prin precomandă în magazinele Germanos din ţară, la preţul de 1.999 lei (TVA inclus). Gadgetul va fi livrat în termen de 3 zile de la comandă, în magazinul unde aceasta a fost plasată.

Promoţional, doar în magazinele Germanos, în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie 2012, noul Nikon este livrat alături de modemul WI-FI Connect MF60 Mobile Hotspot şi de Cartela Internet de la Cosmote, care dispune de un credit iniţial de 10 euro ce poate fi utilizat pentru navigare pe internet sau pentru activarea unei extraopţiuni de date.