Teoretic, pentru a funcţiona în timpul zilei la parametri optimi, avem nevoie de opt ore de somn pe noapte. Cu toate acestea, în timp ce unii dintre noi se simt obosiţi chiar şi după 10 ore de somn, între 1% şi 3% din populaţia globului se simte perfect odihnită şi dacă doarme doar câteva ore.


Marissa Mayer şi-a câştigat reputaţia de a fi dependentă de muncă. Pe vremea când lucra la Google, avea perioade în care lucra şi 130 de ore pe săptămână. Se pare că aceasta doarme între patru şi şase ore pe nopate. Îşi reîncarcă însă bateriile rezervându-şi o dată la fiecare patru luni câte o vacanţă de o săptămână.

Jack Dorsey, fondatorul Twitter şi CEO-ul Square, mărturisea anul trecut că îşi petrece, în medie, între opt şi zece ore pe zi în fiecare dintre companii. Asta înseamnă că, în cele mai bune cazuri, reuşeşte să doarmă şase ore pe noapte.


Donld Trump
a făcut din numărul redus de ore dedicate somnului o calitate, ba chiar a spus că acesta este una dintre cheile succesului său. Trump este cunoscut pentru că ar dormi doar trei ore pe noapte.


Indira Nooyi, preşedintele şi CEO-ul PepsiCo, este una dintre cele mai puternice femei de afaceri din lume. Zilele lungi la birou nu-i sunt străine, în timp ce noaptea nu doarme mai mult de patru ore.

Despre Sergiu Marchionne, CEO-ul Fiat, nu se poate spune că duce un stil de viaţă foarte sănătos. Pentru că doar doar patru ore pe noapte, încearcă să se „energizeze” consumând foarte multă cafea şi ţigări. Nu la fel făcea Condoleeza Rice, pe vremea când era secretar de stat al SUA. Potrivit Business Insider, aceasta obişnuia să se trezească în fiecare dimineaţă la 4.30 pentru a se duce la sala de sport, indiferent dacă se afla acasă sau într-o deplasare oficială.