Firma lui Irving Picard, lichidatorul care trebuie sa recupereze banii victimelor celui mai mare escroc din SUA, Bernard Madoff, a câştigat în cei trei ani şi jumătate care au trecut de la falimentul fondului de investiţii, mai multi bani decât a distribuit victimelor, informează AFP.


Într-un raport publicat de respectivul cabinet, Baker & Hostetler, pe situl sau, lichidarea fondului de investiţii a lui Bernard Madoff, care ispăşeşte o pedeapsă de 150 de ani de închisoare, a costat până în prezent aproape 554 de milioane de dolari. Ceea ce inseamna aproximativ 850 de dolari pe ora.

Suma totala include onorariul lichidatorului (5,1 milioane), dar şi onorariul avocaţilor care lucrează la acest caz, care se ridică la circa 300 de milioane de dolari, costurile consultanţilor speciali (aproximativ 220 de milioane) sau ale bancherilor de investiţii (1 milion).


În acelasi timp, banii recuperati teoretic de Irving Picard şi de colaboratorii săi totalileaza 9,1 miliarde dolari, însă majoritatea acestor fonduri nu sunt încă disponibile, deoarece sunt în continuare supuse căilor de atac sau procedurilor legale privind valabilitatea sistemului de distribuţie.


În total, doar 329,6 milioane dolari au fost distribuiţi până acum, în timp ce schema piramidală a lui Bernard Madoff, cea mai mare fraudă bursieră de până în prezent, a fost estimată între 17,3 şi 65 de miliarde dolari.