Importante sume de bani în lei şi valută, ceasuri de lux, bijuterii din aur şi peste şase tone de alcool au fost ridicate în urma percheziţiilor efectuate vineri de poliţişti în judeţele Satu Mare şi Maramureş, pentru destructurarea unei grupări care făcea evaziune fiscală şi spălare de bani.

"În urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate 23 de unitaţi PC, trei laptop-uri, 1.930 de euro, 283.500 de forinţi, 111.039 de lei, 6.500 de litri de alcool, 0,5 kilograme de bijuterii de aur, trei ceasuri de mână de lux, precum şi documente probante în cauză", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române, citat de Mediafax.

Poliţiştii şi procurorii au făcut, vineri dimineaţă, 24 de percheziţii în judeţele Satu Mare şi Maramureş, la sediile unor firme şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Percheziţiile, care au avut loc la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile sau reşedinţele mai multor persoane, au fost efectuate de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Acţiunea s-a desfăşurat în cooperare cu poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Serviciul de Investigare a Fraudelor Bihor, serviciile de intervenţie rapidă din cadrul IPJ Maramureş, Bihor şi Satu Mare, cu sprijinul informativ şi tehnic al Serviciului Român de Informaţii.

Poliţiştii au colaborat cu specialiştii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi cu cei ai Gărzii Financiare Timiş, Arad, Maramureş şi Cluj.