Premierul Victor Ponta nu crede ca presedintele Traian Băsescu s-a schimbat in asa fel incat să poată 'coabita', estimand ca intre el si seful statului exista o importanta antipatie personala.


'Este o realitate, dincolo de aceste reguli neclare, că între preşedintele Băsescu şi mine este o incompatibilitate personală fundamentală. Sigur că mi-e mult mai uşor să coabitez cu domnul Antonescu sau cu alţi oameni de care mă apropie ceva, sigur că antipatia personală e importantă între doi oameni politici şi de aceea trebuie să facem nişte reguli mai clare, pentru că atunci când se întâmplă cum s-a întâmplat acum, când domnul Băsescu şi cu mine, care nu ne putem împăca în niciun fel, să avem totuşi nişte reguli. (...) Neexistând aceste reguli, domnia sa a venit peste activitatea mea, a Guvernului, eu, împreună cu Parlamentul, l-am suspendat şi am avut criza. Sper să nu mai avem în viitor', a spus Victor Ponta la un post de televiziune. 

Întrebat dacă preşedintele Băsescu s-a schimbat astfel încât să fie posibilă o 'coabitare' cu premierul, Ponta a răspuns că şeful statului 'nu s-a schimbat absolut deloc'.  În ceea ce priveşte posibilitatea unei noi suspendări, premierul a lăsat să se înţeleagă că nu urmăreşte o repetare a scenariului din vară. 'Următoarea suspendare, când îl vom suspenda pe domnul Antonescu sau cum?', a replicat Victor Ponta.