Preşedintele suspendat Traian Băsescu a afirmat, duminică noaptea, că premierul Victor Ponta ar trebui să se ocupe de problemele cu Fondul Monetar Internaţional, cu pensiile şi salariile, dacă 'ţine să mai rămână prim-ministru'.


'Îmi dau seama că fractura în societate este atât de puternică încât reconcilierea societăţii devine principala mea misiune. De probleme cu Fondul, cu pensiile, cu salariile să se ocupe domnul Victor Ponta, dacă ţine să mai rămână prim-ministru. Dacă ţine. Dar, principalul meu obiectiv este reconcilierea societăţii', a declarat Băsescu, la sediul său de campanie.

El şi-a exprimat speranţa că, după revenirea la Palatul Cotroceni, dacă acest lucru va fi decis de Curtea Constituţională, nu are prioritate mai mare decât reconcilierea societăţii, motiv pentru care cheamă partidele politice la deschidere către acest lucru.

Băsescu a punctat că va acorda importanţă şi restabilirii credibilităţii României în UE şi NATO.

'Cele două mari familii - UE şi NATO - sunt familiile noastre. Valorile lor sunt şi valorile noastre. Valorile acestor două entităţi din care România face parte trebuie împăcate acum, reconfirmate în România. Românii au început să o facă astăzi, prin atitudinea lor faţă de referendum, dar oamenii politici nu trebuie să rămână în afara acestui comandament. Voi fi conciliant până la un punct - nimeni nu poate afecta securitatea naţională, nimeni nu poate să facă din mine un om cu care să negocieze Justiţia. Dacă aceste două condiţii sunt respectate, sunt un bun partener pentru orice partid, fie că este la putere, fie că este în opoziţie', a adăugat preşedintele suspendat.