Panasonic Corporation a utilizat tehnologiile 3D dezvoltate pentru a oferi sistemului sau 3D Interactive Multi-view mai mult realism, dar si pentru a crea cea mai mare Plasma 3D fara sticla din lume (103 inch) care nu are nevoie de ochelari speciali.

Ambele sisteme vor fi prezentate de catre companie in cadrul expozitiei tehnologice IFA 2012 care se va desfasura la Berlin incepand cu 31 august.

Interactive Multiview 3D System permite privitorului să controleze imaginea printr-un panou tactil și, totodata, s-o vizualizeze la dimensiunea și unghiul dorite în format full 3D HD. Sistemul este capabil sa reproduca imagini tridimensionale exacte, fără nici un pic de warping (deformare).


Exemple de aplicații:
• Poate fi folosit pentru galerii de artă și muzee, ori ca o galerie virtuala
• Drept catalog de înaltă calitate pentru licitatii sau cumparaturi
• In invatamantul medical ca sistem de reprezentare a anatomiei corpului in imagini 3D etc.

Ecranul de 103 inch (2,6 metri) oferă imagini 3D impresionante fara sa fie nevoie de ochelari speciali. Acesta poate afișa imagini la o rezoluție si calitate mai mari comparativ cu ecranele 3D curente. Prin utilizarea de panouri cu plasma 4K2K, ecranul afișeaza imagini 3D de înaltă definiție la o rezoluție echivalenta HD. Totodata, a fost reduse interferentele moar si diafonia cu aproximativ jumătate fata de sistemele 3D (fara sticla) precedente.