Cumparatorul celei mai scumpe vile din Marea Britanie, vanduta anul trecut cu 140 de milioane de lire sterline, nu este altul decat fostul sef al Bancii Moscovei, milionarul Andrei Borodin, dat in cautare internationala, informeaza Sunday Times pe situl sau de internet.


Pana in prezent, mentioneaza, pe de alta parte, publicatia rusa Gazeta.ru, numele noului proprietar al imobilului cu o istorie de peste 300 de ani, situata in comitatul Berckshire, a ramas necunoscut, pentru ca tranzactia s-a efectuat prin intermediul unei companii inregistrata in Insulele Virgine. Borodin a refuzat orice comentarii. „Nu-mi place sa vorbesc despre ce face in viata mea privata”, a spus fostul bancher, in varsta de 45 de ani.

Teritoriul domeniului care inconjoara resedinta si care este dotat cu un sofisticat sistem de securitate, gazduieste, printre altele, o platforma pentru elicoptere, un complex spa, o sala de teatru, un teren de golf, un grajd pentru cai.

La sfarsitul anului 2010, impotriva lui Borodin si a fostului sau prim adjunct, Dmitri Akulin, a fost deschis o ancheta penala, cei doi fiind invinuiti de folosirea in alte scopuri a peste 403 de milioane de dolari din bugetul orasului Moscova.