Producatorul scotian de bere Brewmeister a inventat o bere, care poate deveni cea mai tare din lume.


Bautura, care a fost botezata Armageddon are o concentratie de alcool de 65%. Adica este mai tare decat vodca ruseasca sau renumitul whisky scotian Grants. Creatorii noii beri au anuntat ca Armageddon contine malt, grau, fulgi de ovaz si apa de izvor.

Bautura este supusa unei proceduri numita „fermentatie de inghetare”, cand temperatura scade brusc, iar primul strat, care ingheata, este inlaturat. Inventatorii berii Armageddon avertizeaza ca noul lor produs trebuie consumat cu inghitituri mici si servit in cantitati moderate. Pretul unei sticle in SUA se ridica la 50 de dolari.

Anterior, alta firma scotiana BrewDog a lansat berea Tactical Nuclear Penguin, cu 32% alcool. Intrand in competitie, fabricantii germani au scos pe piata berea Schorsbrau, cu o concentratie de 40%. In replica, acelasi DrewDog a venit cu Sink the Bismark, de 41%.

La aceasta lista, trebuie adaugat si alte tipuri neobisnuite, precum berea pentru caini, a carei productie a inceput in 2007, in Statele Unite. Nu contine alcool, ci malt, glucoza si vitamine, plus suc de carne. Producatorii cehi au inventat, la randul lor, „berea de aur”, care contine mici bucatele de metal galben de 24 carate.