Pana miercuri seara, trei banci, respectiv CEC, BRD si BCR, semnasera conventii de finantare a crescatorilor de animale, iar Raiffeisen Bank si Bancpost se afla in proces de discutare a conditiilor de acordare a sumelor catre fermieri, potrivit presedintelui Traian Basescu. Au mai ramas de stabilit aspecte privind mecanismul si actele cu care fermierii trebuie sa se prezinte la banca, acestea urmand sa fie reglate in cursul zilei de astazi, a aratat seful statului.
 
"S-a convenit legat de achitarea diferentei dintre sumele pe care le-au platit deja agentia APIA si Guvern catre crescatorii de animale, iar procesul de plata a sumelor este in derulare. S-au platit 200 de lei pentru fiecare cap de vita si 15 lei pentru fiecare oaie", a spus Basescu. Au mai ramas de platit in interiorul subventiei pe care Guvernul o acorda cate 371 de lei pe cap de vita si inca 29 de lei pentru fiecare oaie, iar conventiile cu CEC, BRD si BCR, pe care le-au semnat si APIA, si Fondul de Garantare, stabilesc plata a 334 de lei pentru fiecare cap de vita si plata a 26 de lei pentru fiecare oaie.
 
"CEC-ul este gata sa plateasca incepand de luni, iar celelalte banci isi vor anunta programul in perioada urmatoare", a adaugat presedintele.

Sursa: Mediafax