Liderul Sindicatului Laminorul Brăila, Constantin Iarca, a catalogat drept buna vestea potrivit careia compania Mechel scoate la vanzare uzina, deoarece privatizarea cu rusii a fost un eşec, iar Laminorul se afla pe cale de dispariţie.

'Noi ne dorim demult o vânzare serioasă. Privatizarea cu grupul Mechel a fost un eşec, pentru că nu au respectat salariaţii şi nici sindicatul. Noi totdeauna am avut sesizări la ITM, prin federaţie la Guvern. Pentru noi firma Mechel nu a fost serioasă. Chiar dacă ne-a dat de muncă, ne-a dat ca să ne exploateze. Acum o lună şi jumătate am cerut implicarea Prefecturii în problemele neregulilor de la Laminorul. La Târgovişte, de trei ani nu au contract colectiv de muncă, la Câmpia Turzii au călcat în picioare şi sindicat şi salariaţi. Cu Mechel nu aveam nicio şansă, eram pe calea dispariţiei. Noi aşteptăm o firmă serioasă să ne cumpere şi, dacă nu vom avea o firmă serioasă, vom ieşi în stradă', a declarat Iarca.

Liderul Sindicatului SC Laminorul a precizat că, în momentul de faţă, producătorul de profile din oţel laminate la cald din Brăila numără 389 de salariaţi, după ce foarte mulţi salariaţi buni din uzină au plecat, pentru că s-au săturat de tensiunea din fabrică. 'Am scăpat salariaţi buni. Sperăm că o privatizare serioasă să readucă salariaţii şi să fim revitalizaţi la un program de lucru la capacitate şi să lucrăm în condiţii normale şi cu respectarea drepturilor salariale şi a sindicatului', a completat Iarca.

Compania rusă Mechel vrea să se retragă din România şi speră să obţină 150 de milioane de dolari din vânzarea combinatelor Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte, Ductil Steel şi Laminorul Brăila, a anunţat miercuri publicaţia rusă 'kommersant.ru.'

Mechel Târgovişte a fost cumpărat pentru 4 milioane de dolari şi este vândut pentru 46 de milioane de dolari, Mechel Câmpia Turzii a fost achiziţionat pentru 3 milioane de dolari şi scos la vânzare pentru 33 de milioane de dolari. Pentru Ductil Steel Mechel a plătit 198 de milioane de dolari şi este vândut cu doar 39 de milioane de dolari, în timp ce Laminorul Brăila a fost achiziţionat cu 12 milioane de dolari şi este vândut cu 32 de milioane de dolari.