Peste 3.200 de persoane vor participa, în august, la cursuri de formare profesională gratuite, meseriile cele mai solicitate pentru care acestea sunt organizate fiind cele de lucrător în comerţ, ospătar şi operator introducere, validare şi prelucrare date, potrivit ANOFM.

Vor fi derulate, astfel, 160 de programe de formare profesională, pentru 3.251 persoane, care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, conform Mediafax.

Cursurile sunt organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de agenţia municipiului Bucureşti.

Potrivit ANOF, Judeţele în care vor fi organizate cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt Dolj (224 persoane), Braşov (182 persoane), Iaşi (150 persoane) şi Dâmboviţa (140 persoane). În Bucureşti, la cursuri sunt aşteptate 168 de persoane.

Meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesională, în luna august 2012, sunt lucrător în comerţ (270 de persoane), ospătar (chelner) şi vânzător în unităţi de alimentaţie (229), operator introducere, validare şi prelucrare date (227), lucrător în cultura plantelor (207) şi inspector (referent) resurse umane (152).