In general, milionarii sunt priviti cu destula neincredere de oamenii obisnuiti, care-i considera niste snobi invatati sa-si omoare timpul pe terenurile de golf. In opinia multora, acesti semeni plini de bani si-au construit averile prin diferite manevre certate cu legile fiscale, iar unii au avut noroc de mosteniri „grase”. Analistii site-ului Investopedia au decis sa spulbere sapte mituri despre milionarii americani.
­­­­­­­
Milionarii nu-si platesc impozitele si taxele. 


Gresit. In realitate, ei asigura 40% din volumul total al taxelor si impozitelor colectate de stat. Ultimele modificari aduse legislatiei de reglementare fiscala pot modifica in crestere aceasta cifra. Prin urmare, indeamna autorii studiului, mai ganditi-va inainte de a-i acuza pe milio­narii americani de nerespectarea obliga­tiunilor fiscale.
­­­­­­­
Milionarii au mostenit banii de care dispun.

Potrivit lucrarii lui Thomas J. Stanley „The Millionaire Next Door: The Sur­prising Secrets of America’s Wealthy”, numai 20% dintre persoanele ale caror averi depasesc 1 mil. $ le-au primit mos­tenire.

Ceilalti 80%, asa-numitii noii bo­gati, reprezinta noua generatie de mili­onari, care au facut bani cu propriile lor mijloace. Majoritatea au lucrat cu instru­mente de mare profit: este vorba in spe­cial de angajati ai institutiilor financiare, functionari constiinciosi si care nu lipsesc de la program. Ei au muncit pentru bani.
­­­­­­­
Milionarii se simt bogati.

Priviti din afara, milionarii lasa, intr-adevar, impresia ca sunt constienti de bogatia lor. De fapt, realitatea este alta. Cei mai multi milionari, afirma analistii de peste Ocean, sunt preocupati de pensie, de conturile de studii deschise pentru copiii lor, de viitorul acestora. La fel ca toti ceilalti oameni. Aceste griji sunt mai mari printre noii milionari, cei care au doban­dit recent bunastarea visata.
­­­­­­­
Milionarii ocupa functii bine remunerate.

Nu este un pacat sa exerciti o munca bine platita, dar jumatate dintre toti milionarii americani sunt fie proprietari de intreprinderi, fie indeplinesc activitati autonome.
Iata de ce 80% dintre milionari sunt absolventi de studii superioare, iar 18% si-au completat cunostintele frecven­tand diferite cursuri de specializare.
­­­­­­­
Milionarii conduc numai masini foarte scumpe.

Puteti sa va scoateti din minte aceasta idee cand vorbiti despre milionarii americani. Pentru ca ei prefera, inainte de toate, marca Ford, urmata de Cadillac si Lincoln. Motivul: pentru milionari, masina nu constituie o inves­titie cu amor­tizare rapida.
­­­­­­­
Milionarii pierd zile intregi pe terenul de golf.

Milionarii sunt, in majoritate, la pensie si nu au nimic altceva de facut decat sa petreaca zile intregi pe terenul de golf, nu? Nu.
Numai 20% dintre milionari s-au retras din activitate, restul isi vad de afaceri. O fac din pasiune si din placere, pentru ca banii se fac la locul de munca.
­­­­­­­
Milionarii sunt elitisti.


Milionarii sunt, la fel ca restul populatiei, de toate formele si marimile. Unii sunt, cu adevarat, elitisti, dar majo­ritatea nu fac decat sa respecte regulile care le-au permis sa castige bani.

Site pentru mostenitorii saraci


Gata cu prostiile! Paris Hilton sau Stavros Niarchos vor trebui sa-si revi­zu­iasca modul de viata. Un site specializat si destinat sa gireze banii de buzunar ai tinerilor mos­tenitori este pe punctul de a prinde contur. Banca Citigroup a investit in Spend Grow Give, un site prin inter­me­diul caruia clientii milionari sunt avertizati in momentul in care copiii lor vor sa-si faca de cap, bagand mana prea adanc in conturi. Cu un simplu clic, mostenitorii pot intra in fondurile alocate de parinti, pot sa investeasca sau sa efectueze actiuni de caritate.