In luna mai 2012, Centric IT Solutions isi va muta centrul de dezvoltare din Iasi in United Business Center, componenta office a ansamblului multifunctional Palas.


Birourile companiei vor ocupa o suprafata de aproximativ 400 mp in cadrul United BC, cladiri de birouri clasa A din cadrul Palas functionale din toamna anului 2010.

Centric IT Solutions este parte a grupului international Centric B.V., care ofera servicii IT, financiare, precum si solutii in domeniul ingineriei si al consultantei. Sediul central al companiei se afla in Olanda, dar compania are deschise sucursale in Marea Britanie, Belgia, Luxemburg, Germania, Elvetia, Suedia si Norvegia, totalizand 5.800 de angajati.

In Romania, Centric este prezent la Bucuresti, iar din decembrie 2010 si in Iasi, de unde echipa a furnizat solutii IT pentru sectorul public, retail, housing & healthcare, resurse umane si payroll. Sucursala de la Iasi are 30 de angajati, numarul acestora urmand sa creasca, pe termen mediu si lung, pana la 150-200 de persoane.

Printre clientii Centric IT Solutions se numara: TNT, ING Bank, Ernst&Young, Lafarge, Office Depot, Reckitt Benckiser, Decathlon si Emerson Process.

Proiectele aflate in derulare includ migrarea de tehnologii, dezvoltarea de noi solutii, precum si extinderea aplicatiilor software deja existente. Ca tehnologii si limbaje de programare se folosesc: C#.NET, ASP.NET, WPF, WCF, JavaScript, Oracle, Java, iar ca metodologii: Agile si Waterfall.

Compania Iulius Group dezvolta in centrul Iasului ansamblul arhitectural multifunctional Palas, care cuprinde - pe langa componentele comercial, hotelier, rezidential, entertainment - si trei cladiri de birouri clasa A, cu o suprafata totala de peste 20.000 mp inchiriabili, reunite sub denumirea United Business Center. Printre chiriasii care au deschise sedii la Palas se numara companii precum Amazon Romania, Endava, Danieli Engineering, Groupama Asigurari, Raiffeisen Bank, Volksbank, Travel Tech, Bentley Systems, Centrul Medical Arcadia etc.
Complexul urbanistic Palas va fi inaugurat in luna aprilie 2012.