Cererea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) de reinscriere ca actionar la distribuitorul de presa Network Press Concept, fostul Rodipet, a fost aprobata marti de Tribunalul Bucuresti. "Tribunalul a admis cererea AVAS. Urmeaza sa facem demersurile necesare pentru punerea in aplicare a acestei hotarari", au declarat astazi, agentiei Mediafax, reprezentanti ai biroului de presa al AVAS.

Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti a primit la 1 aprilie solicitarea AVAS de a fi reinscrisa ca actionar la Network Press Concept, cu un numar de 7,35 milioane de actiuni, cu o valoare de 2,5 lei/titlu, reprezentand 51% din capitalul social al companiei.

Rodipet Bucuresti a fost privatizata in anul 2003, cand Magnar Two a preluat actiuni reprezentand 100% din capital. Magnar Two detine 83,9% din actiunile firmei de distributie a presei, restul titlurilor fiind controlate de firma YourHotels (15,9%) si o persoana fizica, Bassam Raymond Istambouly (0,2%).

"Cererea s-a realizat in baza art. 41 pct. (2) din Legea nr. 137/2002 (privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii - n.r.), in scopul executarii gajului constituit de catre Magnar Two in favoarea AVAS, cumparator in contractul de vanzare-cumparare nr. 62/23.12.2003, asa cum a fost prevazut prin clauza 15.4 din contract", a aratat AVAS.