Dupa noua ani de asteptare, miliardarul rus Roman Abramovici si-a vazut visul cu ochii: echipa lui, Chelsea, a castigat Liga Campionilor in fata nemtilor de la Bayern Munchen. Drumul spre aceasta victorie a fost lung, presarat cu multe esecuri si cu foarte multi bani investiti in clubul britanic.


Ocupantul locului trei in topul celor mai bogati locuitori ai Marii Britanii, Abramovici nu s-a uitat la bani cand a fost vorba de echipa lui de fotbal. Potrivit diferitelor calculele, in noua ani, el a cheltuit aproape 2 miliarde de euro, adica 17% din averea lui personala, evaluata la peste 12 miliarde de euro.

Spre comparatie, cu acesti bani investiti in club, Abramovici putea cumpara 6 Eclipse, faimosul sau yaht de 300 milioane de euro si considerat unul dintre cele mai frumoase din lume. In schimb, 60% din aceasta suma au mers pe salariile jucatorilor.

Incepand din 2003, miliardarul rus a cumparat 7 fotbalisti care au costat peste 30 de milioane de euro. Factura transferurilor celor mai scumpi 10 jucatori ai clubului se ridica la 348 milioane euro. Din aceasta lista, cea mai rentabila afacere este Didier Drogba (foto). Cumparat de la Olympique Marseille cu 35 de milioane de euro in sezonul 2004-2005, el a fost omul cheie in indeplinirea visului omului de afaceri.

Iata lista celor mai scumpi jucatori:

1. Fernando Torres – 58,5 milioane euro

2. Andrey Shevchenko – 46 milioane euro

3. Michael Essein – 38 milioane euro

4. Didier Drogba – 35 milioane euro

5. Shaun Wright-Phillips – 31,5 milioane euro

6. David Luiz – 30 milioane euro

7. Ricardo Carvalho – 30 milioane euro

8. Juan Mata – 26,7 milioane euro

9. Damien Duff – 26,5 milioane euro

10. Hernan Crespo – 26 milioane