Gigantii mondiali ai industriei auto s-au intrecut in eforturile depuse pentru a se impune la Salonul de la Beijing, in speranta ca vor reusi sa castige teren pe aceasta prima piata a planetei.


Dupa o crestere care in 2011 nu a depasit 2,5%, analistii anticipeaza pentru anul acesta o revigorare a vanzurilor de masini in China, care vor spori cu 8%, pentru a atinge 20 de milioane de unitati. In aceste conditii este de inteles toata aceasta inghesuiala. Dar care sunt masinile cel mai bine vandute in China?

1. Buick Excelle nu este o masina chinezeasca. Este americana produsa de General Motors. Dar Buick Excelle sau altfel spus Opel Astra cu patru usi a fost adaptata la China. In aceasta varianta, au fost vandute 253.514 exemplare anul trecut. De fapt, GM este lider printre constructorii auto de pe piata chineza, cu 2,18 automobile vandute in 2011.

2. Volkswagen Lavida nu este altceva decat o berlina bazata pe fosta generatie Golf si are o lungime de 4,60 m. In 2011 s-au vandut 242,475 de astfel de masini. Iar VW ocupa pozitia a doua pe piata chineza, cu 2,2 milioane de autovehicule comercializate.

3. Chevrolet Cruze este o berlina compacta fabricata de General Motors.

4. Volkswagen Jetta este un model din anii 80 restilizat pentru piata chineza.

5. Volkswagen Bora, o masina de familie care are o lugime de 4,54 m.

6. Volkswagen Santana este o berlina bazata pe a doua generatie de Passat.

7. Chevrolet Sail este creatia grupului american General Motors. Pentru piata chineza, aceasta berlina reprezinta o versiune a Opel Corsa model 1993.

8. FAW Xiali este prima si singura masina din acest clasament. Modelul Xiali apartine firmei First Auto Works.

9. Hyundai Elantra este propunerea grupului sud corean Hyndai-Kia, numarul patru pe piata chineza, pentru acest important segment al industriei mondriale. In 2011, constructorul sud-corean a vandut in China peste 1,17 milioane de masini.

10. Ford Focus incheie topul celor mai bine vandute automobile in China. El este produs chiar aici.