Este ultimul prototip al unui tren de mare viteza conceput de specialistii chinezi. El demonstreaza vointa tarii de a continua ambitiosul sau program feroviar.


Acest tren experimental, care poate atinge o viteza de 500 km/h,  a fost prezentat la sfarsitul saptamanii trecute in provincia Shandong de grupul public CSR.

Potrivit cotidianului China Daily, trenul a fost construit dintr-un material plastic intarit cu fibre de carbon si magneziu, pentru a-i reduce greutatea, sporindu-i, in acelasi timp, viteza de rulare.

Publicatia citata nu indica data la care aceasta garnitura cu sase vagoane va fi pusa in circulatie.

Reteaua de mare viteza a Chinei este in plina expansiune: creata in 2007, ea este deja cea mai vasta din lume: de la 8.358 km la sfarsitul anului trecut, ea va ajunge la peste 12.000 in 2012 si la 16,000 km in 2020.

Dupa accidentul din 23 iulie, cand doua trenuri de mare viteza s-au ciocnit nu departe de orasul Wenzhou, provocand moartea a 40 de persoane, autoritatile au suspendat orice proiect de constructie de noi trasee, pana la elucidarea circumstetelor acestei tragedii. Ancheta a scos in evidenta erori umane si o proasta intretinere a materialului feroviar.