In China va fi construit cel mai mare aeroport din lume – Beijing Daxing International Airport, cu o suprafata de aproximativ 54.000 de metri patrati.


Viitoarea poarta aeriana a tarii va primi anual 130 milioane de pasageri, cu 23 de milioane mai mult decat capacitatea de deservire a aeroportului londonez Hitrow sau a celui din New York, John Kennedy.

Beijing Daxing International Airport se va situa la 50 kilometri sud-vest de capitala tarii. Cele doua puncte vor fi unite printr-o autostrada de mare viteza si o noua cale ferata, a caror finalizare a fost fixata in 2015, cand ar urma sa intre in functiune si aeroportul.

Prin dimensiunile sale, Beijing Daxing International Airport poate fi comparat cu insulele ce formeaza arhipelagul Bermuda. El va dispune de noua piste de aterizare – decolare, capacitatea de tranzitare putand ajunge la 200 milioane de pasageri pe an.

China detine recordul mondial dupa numarul populatiei, iar locuitorii tarii iubesc calatoriile. Nu este, prin urmare, de mirare ca volumul transportului aerian de pasageri creste constant. De aceea, scrie Daily Mail, China intentioneaza in urmatorii ani sa sporeasca numarul de aeroporturi la 230.