Compania chineză China Huadian Engineering Co., câştigătoarea licitaţiei pentru construirea noului grup energetic de minimum 500 MW de la Rovinari, va investi peste un miliard de dolari pentru realizarea acestei lucrări, a anunţat miercuri Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

'Echipa tehnică a companiei chineze a efectuat, pe data de 23 iulie, o vizită la Rovinari pentru a strânge date tehnice, urmând ca la finalizarea acestui proces să fie constituită compania de proiect care va realiza efectiv grupul energetic. Această investiţie va contribui în mod direct la crearea, într-una dintre cele mai defavorizate zone ale ţării, a peste 500 de noi locuri de muncă, la care se adaugă un număr mare de locuri de muncă rezultate din dezvoltarea activităţilor economice indirecte, conexe şi din industria pe orizontală', se arată în comunicatul citat.

China Huadian Engineering Co. este una din primele cinci companii de stat din China din domeniul energetic, atât pe componenta de producţie, cât şi pe cea de construcţie. Până în prezent, a realizat 212 centrale electrice în China, Indonezia, Malaezia, Cambodgia, având lucrări în desfăşurare şi în Turcia.