Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, va fi demis după încheierea procesului de privatizare a Oltchim, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu.


'Din punctul meu de vedere domnul Vulpescu trebuie schimbat din funcţie, dar acest lucru va fi făcut în momentul încheierii procesului de privatizare a Oltchim', a spus Chiţoiu. Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a mai declarat luni că termenul pentru negocierea contractului de vânzare - cumpărare a pachetului de acţiuni Oltchim a expirat, după 10 zile de negocieri.

'Termenul a expirat astăzi. Conform prevederilor HG 577, termenul care era prevăzut în acest act normativ este de 10 zile de la licitaţie. Adjudecatarul licitaţiei nu a prezentat documente care să rezulte că deţine disponibilităţi băneşti pentru plata preţului integral al acţiunilor, aşa cum a fost adjudecată licitaţia. Nu mai avea rost să continue negocierile. Nu s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru acţiunile Oltchim. De asemenea, nu s-a semnat niciun contract pentru creanţele deţinute de AVAS şi Electrica la Oltchim', a adăugat Daniel Chiţoiu.

Negocierile pentru semnarea contractului au început luni, 24 septembrie 2012, iar termenul final pentru încheierea negocierilor era stabilit luni, 1 octombrie 2012.

Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD şi patronul OTV, a fost declarat, în 21 septembrie, adjudecatar al licitaţiei cu ofertă în plic pentru achiziţionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru care a oferit 203 milioane lei., a explicat Remus Vulpescu.