Touroperatorul Christian Tour a lansat conceptul de family club care ofera facilitati, personal calificat si raport calitate-pret potrivite pentru vacantele cu familia pentru turistii romani in hoteluri din Bulgaria, Grecia si Turcia. In unele dintre aceste locatii turistii se vor bucura in sezonul estival de programe speciale de animatie, jocuri si concursuri in limba romana iar pe anumite destinatii copii vor beneficia de transport gratuit sau de gratuitati la cazare, masa, excursii optionale etc.

Asemenea proiectului senior voyage, vacantele in family cluburi nu ar fi putut fi oferite de o agentie care opereaza doar in Romania, considera Cristian Pandel, managerul Christian Tour. Din acest motiv, anul trecut compania a pus bazele Memento Holidays, cel mai mare grup de turism care isi desfasoara activitatea in Romania si care are capital autohton. 

Operam ca acasa, in sapte tari europene, afirma fondatorul Memento . La inceputul sezonului estival operatorul va lansa sistemul mementoholidays.com, care pune on-line, la dispozitie turistilor si a a tuturor operatorilor in turism, cazari la peste 100.000 de hoteluri, bilete de avion, sejururi turoperate de partenerii Memento la prima mana. 

“Daca vrem o vacanta de calitate cu pret bun, direct de la sursa, nu mai trebuie sa mergem in Anglia, Franta sau Germania ci se poate cumpara prin Memento, reprezentat in Romania de Christian Tour, in Grecia de un turoperator grec important , in Cipru de reprezentantul Memento de acolo si tot asa.” spune Pandel.

Memento Holidays are lansarea oficiala pe 15 martie, cu ocazia Targului National de Turism al Romaniei, de la Romexpo. Toti turoperatorii membri Memento, precum si unii dintre cei mai importanti hotelieri din tarile in care activeaza grupul, vor fi prezenti la standul Christian Tour, o premiera la un targ de profil autohton si care pune in sfarsit Bucurestiul pe harta turistica a Europei. 

Sub umbrela Memento se afla agentii de turism cu experienta indelungata pe pietele lor nationale si cu o situatie financiara solida. Cifra de afaceri a grupului este estimata la 100 milioane de euro. Din perimetrul in care Memento isi desfasoara activitatea, fac parte companii din sapte tari europene: Romania, Bulgaria, Grecia, Cipru, Turcia, Italia si Spania. 

Prima actiune comuna Memento Holidays a fost participarea, printr-un stand comun, la targul de turism abia incheiat de la Berlin. Grupul intentioneaza sa isi va extinda activitatea prin deschiderea unor sedii in Antalya, Mallorca si Costa del Sol. Acestea vor functiona ca agentii de incoming pentru respectivele destinatii. 
 
Prin intermediul Memento, Christian Tour a contractat deja aproape 10.000 de turisti straini care isi fac anul acesta vacanta in Romania.

Christian Tour a inregistrat venituri de aproape 30 milioane de euro in 2011 si a oferit servicii pentru peste 100.000 de turisti. Touroperatorul lucreaza cu 1.200 de agentii partenere, are peste 20 de autovehicule in flota proprie si opereaza 30 de autocare charter saptamanal pentru 82 de circuite, 20 de zboruri pe saptamana pentru 75 de circuite si opereaza zboruri directe din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.