Felul în care este tratat subiectul încălzirii globale, în primetime, la televiziunea Fox News, are ca rezultat inducerea în eroare a telespectatorilor, ete concluzia unui unui raport elaborat de o organizaţie non-profit, care constata acelaşi lucru şi la publicaţia Wall Street Journal, scrie LiveScience.com.


Atât Fox News cât şi Wal Street Journal fac parte din trustul de presă News Corporation deţinut de miliardarul Rupert Murdoch. Analiza cu privire la conţinutul informatiilor furnizate de celor două organisme media pe subiectul încălzirii globale a fost făcută de organizaţia non-profit Union of Concerned Scientists (UCS). Conform acestei analize, nu mai puţin de 93% din discuţiile şi analizele pe tema încălzirii globale prezentate în primetime pe postul de televiziune Fox News sunt eronate. Procentul de eroare al materialelor pe aceeaşi temă publicate între paginile Wall Street Journal este de 81%.

'Este ca şi cum aceştia ar scrie şi ar vorbi despre o altă lume în care nu există fenomenul încălzirii globale', conform lui Aaron Huertas, unul dintre autorii studiului şi purtător de cuvânt al UCS. 'Este evident că nu asistăm la un dialog bazat pe fapte clare, în domeniul schimbărilor climatice', a mai adăugat el.

Cercetătorii din cadrul UCS au urmărit programele pe această temă prezentate la televiziunea Fox News în perioada februarie 2012 - iulie 2012, precum şi editorialele cu acest subiect publicate de Wall Street Journal în perioada august 2011 - iulie 2012.