Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online, investeşte într-un nou startup american, HuddleHero.com, cu sediul în San Francisco, California. Compania românească va deţine o cotă minoritară din startup-ul care doreşte să devină platforma de referinţă dedicată amatorilor de sporturi de echipă.


Pentru HuddleHero.com, din care Zitec deţine o cotă minoritară, compania românească va dezvolta o platformă software online, folosind Ruby On Rails. Platforma doreşte să devină interfaţa de referinţă a amatorilor de sporturi de echipă din Statele Unite. În dezvoltarea proiectului HuddleHero.com, Zitec va susţine integral dezvoltarea platformei software.


“În momentul de faţă, numai în SUA există peste 500.000 de echipe înregistrate în diverse ligi, care practică sporturi diferite, de la lacrosse până la fotbal american sau varianta mai cunoscută de noi, soccer. Fiecare echipă are un manager, care se ocupă de organizarea competiţiilor, inclusiv prin plătirea cheltuielile aferente acestora. De aceea, prin instrumentul pe care îl vom crea, ne propunem să-i ajutăm atât pe manageri, care îşi vor putea gestiona banii investiţi în organizarea echipelor mult mai uşor, cât şi pe jucători, care îşi vor putea achita costurile online şi vor fi la curent cu noutăţile din clasamente, programul meciurilor şi rezultatele acestora”, a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO Zitec.


De asemenea, prin intermediul HuddleHero.com, care va fi lansat în toamna anului curent, managerii echipelor vor putea interacţiona mai uşor cu jucătorii şi echipele pe care le conduc, iar companiile care se adresează consumatorilor care fac sport vor beneficia, prin această platformă, de un canal eficient de comunicare cu aceştia.

“Prin proiectul HuddleHero intrăm nu doar pe o piaţă inedită, cu un potenţial fantastic în Statele Unite, ci şi diversificăm paleta tehnologică utilizată de Zitec prin utilizarea Ruby On Rails. În plus, faptul că sustinem din nou o firmă din zona Silicon Valley reprezintă o nouă provocare pentru noi”, a mai spus Lăpuşan.

Startup-ul american este fondat de Milo Krastev (co-fondator al Skatedirect.com, o platformă de e-commerce achiziţionată de Kelex Ltd. Din Hong Kong, dar şi fost jucător de fotbal european în Divizia 1 la Georgetown University) şi Max Carlson (co-fondator şi fost Lead Runtime Architect la Laszlo Systems, profesor la San Francisco State University).

„Am colaborat cu succes cu Zitec şi înainte, în cadrul firmelor unde am activat în trecut. Suntem absolut convinşi că împreună, ca parteneri, vom dezvolta un produs ce se va impune pe piaţa americană, dar şi globală a sporturilor recreaţionale”, a declarat Milo Krastev. HuddleHero.com nu este singurul start-up american în care compania românească deţine o participaţie. Până în prezent, Zitec s-a implicat şi în Zipongo.com, care aparţine companiei americane FitNet Labs LLC, şi în compania americană Media Ventures LLC, ce deţine VideoPublishing.com şi Online.tv.