De la moartea lui Steve Jobs, lumea tehnologiei a căutat următorul deschizător de drumuri. În anul care a trecut, lumea s-a întrebat dacă va mai exista un om care să îmbine combinaţia unică de viziune, artă de a convinge şi ochi pentru detalii de care se bucura Jobs. CNN a alcătuit o listă cu câţiva dintre cei care ar putea să îi calce pe urme.

Mark Zuckerberg, directorul Facebook.com

Mark Zuckerberg este unul dintre posibilii candidaţi la locul lăsat liber de către Steve Jobs. Zuckerberg a creat un produs folosit de un miliard de oameni şi, cel mai important, are în el acea „viziune care îl deosebeşte de alţii”, a afirmat Kahney. Pe de altă parte, deşi a devenit un orator mai bun, lui încă îi lipseşte carisma lui Jobs.

Jeff Bezos, directorul Amazon.com

Jeff Bezos, directorul Amazon.com, are o multitudine de calităţi care îl fac să semene cu Jobs. Asemeni lui, este atât fondatorul cât şi directorul companiei Amazon şi se spune că posedă aceeaşi atenţie la detalii. La fel ca Jobs, nu se teme să încerce lucruri noi şi neaşteptate. În ciuda acestor lucruri, însă, în afara seriei Kindle, Amazon este, mai degrabă, o companie de conţinut, care nu va putea concura niciodată cu gigantul Apple.Tim Cook, directorul companiei Apple

Deşi a primit poziţia lui Steve Jobs în cadrul companiei Apple, Tim Cook nu posedă abilitatea fostului lider de a inova, ci este mai degrabă genul de persoană care ar menţine constant statutul companiei, fără să aducă nimic nou.Jonathan Ive, directorul adjunct al companiei Apple

Mulţi s-au aşteptat ca Ive să primească funcţia lui Jobs în locul lui Cook, el fiind mintea creativă din spatele unor produse precum MacbookPro, iPod şi iPad. A rămas, în schimb, cu funcţia de director adjunct şi, la cei 45 de ani ai săi, se mai poate aştepta la o avansare în funcţie.


Marissa Mayer
, director al Yahoo

Alt nume menţionat a fost cel al Marissei Mayer, directorul de la Yahoo, descrisă ca fiind la fel de carismatică precum Jobs şi având o forţă răsunătoare în domeniul tehnologic. Mayer este cea care a venit cu ideea paginii de start a Google şi tot ea a preluat compania Yahoo într-o perioadă grea.

Pentru o bună bucată a vieţii lui, Jobs nu a fost apreciat de mulţi ca viitor vizionar al lumii tech. Leander Kahney, editor al blogului Cult of Mac şi autor al unor cărţi despre Apple, a spus: „Steve Jobs a avut o carieră ciudată. Chiar nu a fost privit ca un geniu până foarte târziu în viaţa lui.” Abia când Jobs s-a întors la Apple şi a scos iPod-ul şi iPhone-ul oamenii au început să îl considere un Thomas Edison al zilelor noastre.

Citeşte şi:

Facebook a depăşit pragul de un miliard de utilizatori

Directorii de IT, sunt acestia noii "apostoli" ai companiilor?

Apple pregateste lansarea iPad mini. Va fi pe 2 noiembrie?