In ciuda problemelor din ultima perioada privind riscul intrarii economiei mondiale intr-o noua recesiune, exista business-uri care continua sa creasca. In timp ce alte companii isi restrang bugetul pentru anul viitor si programeaza concedieri, DHL Romania se pregateste sa faca angajari.

Potrivit directorului executiv pe Europa al diviziei DHL Express, John Pearson, volumul comenzilor atat in Europa cat si in Romania au crescut, motiv pentru care compania intentioneaza sa faca noi angajari in tara noastra. DHL este prezent de 20 de ani pe piata din Romania si are peste 450 de angajati, peste 250 de vehicule, 4 terminale cargo in Otopeni, Arad, Cluj si Oradea, peste 50 de centre de expedieri si operationale.

De asemenea, potrivit oficialului companiei, anuntul Nokia de a iesi de pe piata din Romania nu afecteaza afacerea DHL in tara noastra, volumul comenzilor fiind in crestere.

DHL a fost prima companie de curierat expres aerian international care a inceput sa opereze inca din anul 1984 in Romania ca agent, si tot prima companie care functioneaza sub nume propriu in Romania, din 1991. De-a lungul anilor a devenit unul dintre principalii jucatori pe piata de servicii de logistica si transport expres de marfa la nivel national.

In 1995 compania deschisese deja 18 birouri DHL in toata tara, asigurand acoperire nationala de 100% si devenind ulterior, in 1998 prima companie internationala de curierat rapid din Romania, certificata conform standardului de calitate ISO 9001. Anul 2002 a fost marcat de schimbari: Deutsche Post a devenit actionar DHL, ajungand sa detina intreg pachetul de actiuni pana la sfarsitul aceluiasi an, iar acest an a marcat de asemenea, o ampla campanie de rebranding si transformarea logo-ului DHL la cel care este si in prezent.

Din 2005 si pana in 2009, DHL Romania a organizat evenimentul caritabil Maratonul DHL, dovedind astfel ca este o companie responsabila social. Succesul brandului DHL pe piata locala a fost premiat in fiecare an incepand din 2006, fiind recunoscut ca “Business Superbrand” in Romania, de altfel singura companie de curierat care detine aceasta prestigioasa distinctie.

In 2008, DHL isi consolideaza pozitia pe piata, achizitionand prima companie privata de curierat domestic infiintata in Romania – Cargus. Achizitia face parte din strategia DHL de a-si consolida pozitia de lider pe piata de curierat din Romania.

Investitiile facute de catre DHL pentru o continua satisfacere a nevoilor clientilor nu se opresc. De curand DHL a deschis un terminal aerian la Cluj, care a devenit cel de-al patrulea pentru DHL Romania. In 2011, DHL Romania a inceput un amplu program de investitii in valoare de 2 milioane de euro pentru dezvoltarea flotei si cresterea eficientei operationale prin achizitionarea de vehicule pentru curierat dotate cu rafturi si usa interioara.