Tribunalul Bucureşti a amânat până pe 11 octombrie decizia privind deschiderea procedurii de faliment a reţelei de magazine Mic.ro, din cauza contestaţiilor depuse de trei creditori, a declarat pentru Income Magazine Carmen Sanda, practician RVA Insolvency, administratorul judiciar al companiei în insolvenţă.

Cei trei creditori sunt statul român, prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice, si firmele RKB si Miracol Invest. În cererea de contestaţie, reprezentanţii Fiscului au spus că propunerea de intrare în faliment a Mic.ro este prematură, menţionează Carmen Sanda.

Ea apreciază că falimentul Mic.ro este singura variantă, deoarce firma nu se mai poate reorganiza, în condiţiile în care a acumulat datorii de peste 170 milioane de euro. „Ca să te reorganizezi, fie trebuie să ai disponibilităţi, fie să vină un investitor”, a explicat reprezentantul RVA Insolvency, precizând că la deschiderea procedurii de insolvenţă compania avea conturile goale şi nu s-a găsit niciun investitor.

Sanda mentioneaza că în aceste condiţii administratorul judiciar poate aplica doar o strategie pe termen scurt, care cuprinde vânzarea stocurilor de marfă, dezafectarea magazinelor precum şi vânzarea a 10 magazine mobile (micromobile).

Instanţa de judecată programase pe 12 iulie termenul pentru aprobarea deschiderii procedurii de faliment a Mic.ro, dupa ce anterior fusese decisă intrarea în faliment a celeilalte reţele deţinută de omul de afaceri Dinu Patriciu, Minimax Discount.

Peste 500 de creditori au de recuperat de la Minimax Discount circa 75 de milioane de euro, conform tabelului creanţelor de pe site-ul administratorului judiciar. În cazul Mic.ro, unde numărul creditorilor e de peste 800, datoriile trec de 176 de milioane de euro.

Cele două companii şi-au cerut insolvenţă la începutul acestui an, după ce şi alţi creditori solicitaseră acelaşi lucru în instanţă.

In 2010, Mic.ro Retail avea o cifra de afaceri de 51,3 milioane lei si pierderi de 50,3 milioane lei.