Zece societăţi comerciale din Bucureşti, Argeş, Braşov, Constanţa, Brăila, Suceava, Cluj, filiala din România a unui concern din Austria şi în asociere cu firme româneşti, două firme din Spania, participă marţi, la licitaţia pentru Centrul de Agrement care se va construi în Poiana Braşov, a precizat marţi, într-o conferinţă de presă primarul George Scripcaru.


Suprafaţa totală, a Centrului de Agrement va fi de 4748,21 mp, iar suprafaţa construită de 2297,29 mp. Suprafaţa exterioară amenajată va fi de 12.702,71 mp şi va cuprinde alei pietonale şi parcări, zone verzi, teren skateboard, pistă de biciclete, săniuş, club de bowling de 180 de persoane.

De asemenea, Centrul de Agrement va avea sală multifuncţională de 246 de locuri, spaţii de expoziţie, jocuri electrice şi electronice, piste performante de bowling, piste de minibowling, pereţi de căţărare pe 250 de mp, 12 locuri de parcare pentru maşini utilitare, patru locuri de parcare pentru persoane cu dizabilităţi, teren de joacă în aer liber.

Prin realizarea acestui Centru de Agrement posibilităţile de petrecere a timpului liber în staţiune mai ales în lunile fără zăpadă cresc, creând posibilitatea ca şi numărul de turişti să fie mai mare. Valoarea totală a proiectului este de 44.485.829 de lei, contractul de finanţare a fost semnat în luna aprilie 2012, iar termenul de finalizare este prevăzut pentru luna aprilie 2014.