Compania Chimcomplex, deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza, a prezentat joi OPSPI o ofertă de cumpărare a creanţei de aproximativ 150 milioane de euro pe care compania de stat Electrica SA o are asupra combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT).


"Conform procedurii, Chimcomplex avea cinci zile să vină cu o nouă ofertă pentru creanţa Electrica. Dacă va fi vândută creanţa Electrica, vom avea alt creditor, şi anume pe domnul Vuza. Va trebui să negociem cu toţi creditorii", a declarat joi avocatul Daniel Fenechiu, reprezentant legal al lui Dan Diaconescu.

Chimcomplex a oferit săptămâna trecută 202 milioane de lei pentru creanţa Electrica. OPSPI nu a reuşit să vândă săptămâna trecută creanţele de aproximativ 400 milioane euro ale AVAS şi Electrica asupra Oltchim.

Oferta Chimcomplex a fost sub preţul minim solicitat de distribuitorul de energie, iar pentru creanţa AVAS nu a fost depusă ofertă.
Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.