Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Claudiu Doltu, considera, in contextul deciziei de vineri a agenţiei Moody's de inrautatire a perspectivei de rating a României, că, pe plan intern, trebuie continuată consolidarea fiscală.

„Semnalul dat de Moody's este legat de faptul că România trebuie să continue consolidarea fiscală. Incertitudinile din Europa nu trebuie să ne împiedice să luăm deciziile care să ne permită să ne atingem obiectivele. Odată ce am obţinut stabilitatea macroeconomică, trebuie să consolidăm şi să construim mai departe”, afirmă secretarul de stat Claudiu Doltu.

Acesta puncteaza ca evoluţiile economice din spaţiul Uniunii Europene sunt importante pentru economia românească, în continuare condiţionată în mare măsură de exporturile către ţările din UE..

„Ne preocupă ceea ce se întâmplă în statele europene şi pe pieţele financiare, dar asta nu trebuie să ne distragă atenţia de la ceea ce ne-am propus. Noi trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut la noi acasă. România nu se află într-o situaţie îngrijorătoare şi nici nu este singură. Avem sprijinul partenerilor noştri, FMI, CE şi BM. Vom continua schimbările structurale care pot pune în valoare potenţialul de creştere economică sănătoasă”, a conchis oficialul MFP.

Agenţia de evaluare financiară Moody's a reconfirmat, ieri, ratingul României pentru moneda străină şi moneda locală, Baa3, insa a inrautatit perspectiva, de la stabilă la negativă.