Claudiu Săftoiu a fost ales, marţi, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), urmând ca decizia să fie supusă votului plenului Parlamentului şi, dacă va fi avizată favorabil, Săftoiu va deveni preşedinte-director general al TVR.


Membrii CA al TVR, validaţi, marţi, de plenul Parlamentului, au votat în aceeaşi zi candidaturile lui Claudiu Săftoiu şi Valentin Nicolau la preşedinţia CA, alegându-l pe cel dintâi preşedinte-director general al TVR. Votul a fost "cu uşile închise".

Claudiu Săftoiu a fost ales cu 8 voturi "pentru", Valentin Nicolau a primit 2 voturi "pentru", iar trei membri ai CA al TVR s-au abţinut de la vot, au declarat, pentru MEDIAFAX, la ieşirea din sala de şedinţe membri ai CA al TVR.

Dacă decizia membrilor CA al TVR va fi avizată favorabil de plenul Parlamentului, Claudiu Săftoiu va deveni preşedinte-director general al SRTv. Astfel, Săftoiu va reveni la conducerea TVR, mandatul preşedintelui-director general al televiziunii publice fiind de 4 ani.Claudiu Săftoiu a mai fost validat o dată preşedinte-director general al Televiziunii Român, de Parlament, pe 3 iulie 2012. Însă fostul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune a fost desfiinţat, după ce Curtea Constituţională a admis, pe 26 septembrie, sesizarea PDL în cazul hotărârii Parlamentului din 26 iunie de numire a noii conduceri a TVR, în care nu a fost desemnat niciun membru propus de PDL. Judecătorii Curţii Constituţionale (CC) au decis că hotărârea Parlamentului din 25 iunie privind componenţa Consiliului de Administraţie al SRTv este neconstituţională.