Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj a inaugurat noul bloc operator, situat într-o clădire reabilitată în urma unei investiţii de peste două milioane de euro, lucrările fiind începute în urmă cu patru ani, informeaza Mediafax.

 Şeful Clinicii de Neurochirurgie, Ioan Ştefan Florian, a declarat că proiectul este menit să asigure condiţii de asistenţă medicale mai bune pacienţilor, dar şi condiţii normale de lucru cadrelor medicale.

  "Începute în anul 2008, lucrările de reabilitare, modernizare şi recompartimentare a clădirii blocului operator din cadrul Clinicii de Neurochirugie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj s-au finalizat în urma unei investiţii de peste două milioane de euro. Este un proiect menit să asigure condiţii de asistenţă medicale mai bune pacienţilor noştri, precum şi condiţii normale de lucru colectivului medical. Avem un bloc operator nou şi modern, cu cinci săli şi aparatură medicală de ultimă generaţie. Aici s-au efectuat operaţii chirurgicale complexe, care justifică investiţia făcută, a spus Florian.

 Potrivit acestuia, clinica pe care o conduce înregistrează anual aproape de 2.400 de cazuri din întreaga ţară şi din străinătate.

Prezent la inaugurare, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că imobilul reabilitat reprezintă "un pas mare" pentru neurochirurgia din Cluj, care "intră în rândul lumii" cu săli de operaţie moderne. 

 "Ce s-a făcut aici este un pas mare pentru neurochirurgia din Cluj, care intră în rândul lumii cu săli de operaţie moderne. Este un pas important până vom reuşi să avem un spital regional care rămâne o ţintă pentru Cluj, unde sunt spitale împărţite în clădiri pavilionare care îngreunează acordarea asistenţei medicale?, a spus Arafat.

 La inaugurare au mai fost prezenţi fostul ministru al Sănătăţii Ladislau Ritli, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Costurile lucrărilor de reabilitare şi modernizare au fost suportate de Ministerul Sănătăţii, de Consiliul Judeţean Cluj şi de Consiliul Local Cluj-Napoca.

Clădirea clinicii în care se află blocul operator a fost dată în folosinţă în anul 1903.