Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va inchide joi, 2 februarie, inca zece drumuri nationale, pe langa cele patru pe care traficul a fost deja oprit.

Cele zece drumuri sunt DN3 (Bucuresti-Calarasi-Constanta), DN4 (Bucuresti-Oltenita), DN5 (Bucuresti-Giurgiu), DN5B (care leaga orasul Giurgiu de DN6), DN6 (Bucuresti-Timisoara), DN41 (Oltenita-Giurgiu), DN54 (Turnu Magurele-Caracal), DN55A (Bechet-Calafat), DN56 (Craiova-Calafat) si DN61 (Gaesti-Giurgiu), a anuntat intr-o conferinta Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu.

Autostrada Soarelui a fost redeschisa, insa se circula in conditii de iarna.

In ceea ce priveste caile ferate, au fost anulate 41 de trenuri, o linie a fost inchisa, in trimp ce pe sinele ferate actioneaza 148 de utilaje de deszapezire.

Boagiu a mai spus ca la Aeroportul Otopeni actioneaza 26 de utilaje de deszapezire, la Baneasa opt utilaje, la Traian Vuia 11 utilaje si la Mihail Kogalniceanu cinci utilaje.

Totodata, pe Dunare se afla trei nave de interventie, in zonele Galati, Tulcea si Sulina.

Meteorologii au emis un nou cod galben, valabil de vineri dimineata pana duminica seara, avertizand ca aria ninsorilor va cuprinde treptat toate regiunile, incepand din sud-vest, local stratul de zapada va depasi 20 de centimetri, iar vantul va avea la rafale viteze de peste 60 de km/h.