Un bar londonez foarte select, Chinawhite, a dorit sa demonstreze, intr-un mod original, respect pentru campionii olimpici, carora le ofera un „Golden cocktail” in valoare de 2.500 de euro.


Pentru Chinawhile, un local londonez select si foarte frecventat de celebritati, medaliile de aur nu sunt o recompensa suficienta pentru un campion olimpic. Barul a decis, prin urmare, sa ofere gratuit fiecarui atlet care a cucerit o medalie suprema un Golden cocktail in valoare de 2.500 de euro.

Reteta prestigioasei bauturi: cogniac Hennessy Paradis imperial si sampanie Louxor cu foita de aur de 24 de carate. Pentru a imprima un plus de pretiozitate cocktailului, el este servit in cupe speciale, care contin betisoare de aur de 18 carate. Printre sportivii care au degustat deja aceasta recompensa se numara inatatorii Ryan Lochte si Chad le Clos.

Asaltat de ziaristii, directorul localului, James Spallone, a declarat ca „acesti sportivi se pregatesc pentru Jocurile Olimpice ani la rand. Este, prin urmare, legitim sa le oferi un loc de vis pentru a se destinde si pentru a se distra. Procedand astfel, suntem convinsi ca ei vor petrece clipe de neuitat si vor reveni la noi”.

Sa consumi asemenea cocktailuri, dar mai ales sa le platesti, nu este la indemna oricui. Totusi, potrivit Guiness World Records, cel mai scump cocktail din lume se vinde in Emiratele Arabe Unite pentru modica suma de 7.439 de dolari. Bautura se serveste la Skyview bar, in Dubai.