Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat, joi, la Constanţa, că a fost instituit codul roşu pe toate aeroporturile din ţară în urma atentatului din Bulgaria, transmite Mediafax.

"Da, este cod roşu pe toate aeroporturile din România. Imediat, aseară, după ce s-a întâmplat evenimentul s-a luat această masură, deci atenţia este sporită. Sunt măsurile maxime de siguranţă luate şi este normal, în cazuri de urgenţă aşa se procedează", a afirmat Ovidiu Silaghi.

Opt persoane au fost ucise, iar 37 rănite în urma unui atac terorist comis miercuri la aeroportul din Burgas, când un autocar care transporta turişti israelieni către staţiunea Sunny Beach a explodat.

Atentatul din Bulgaria a fost unul dintre subiectele şedinţei de joi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, de la Palatul Cotroceni.

Joi, premierul a spus, pe Autostrada Soarelui, că la CSAT se va discuta despre tragedia de la Burgas şi despre măsurile pe care România trebuie să le ia, existând anumite proceduri în astfel de situaţii.