Dezvoltatorul de solutii software, Smart ID Dynamics, o companie fondata de un fost manager Novensys, a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 2.78 milioane euro, aproape triplu fata de primul an de activitate cand a avut venituri de 1 milion euro.  Potrivit companiei cresterea se datoreaza investitiilor realizate in tehnologii de ultima generatie, in dezvoltarea portofoliului de solutii, in specialisti si in marketing.

Smart ID Dynamics a atras peste 100 de clienti noi in anul 2011 iar in structura cifrei de afaceri, segmentele de piata care au contribuit cel mai mult la cifra de afaceri  au fost productia cu 25%, transporturile si logistica cu 24,2% urmate foarte aproape de retail si distributie cu 18,8, servicii cu 17% si utilitati cu 12%.

77% din veniturile companiei au fost generate din solutii hardware si din aplicatii de trasabilitate, inventarierea mijloacelor fixe si a obiectelor de inventar, colectare mobila a banilor, automatizarea proceselor logistice, tiparirea de diverse suporturi, etc. Cel mai mare aport l-a adus dezvoltarea si implementarea de proiecte complexe care automatizeaza procesele de business cu ajutorul tehnologiei codurilor de bare.

“ Daca in 2011 strategia noastra s-a bazat pe diversificarea portofoliului de produse si solutii software proprietare prin incheierea de parteneriate strategice cu cei mai importanti jucatori internationali ca Motorola, Honeywell, Psion, DataLogic, Cisco, IBM, Hoft & Wessel, Microscan, Zebra si pe atragerea celor mai buni specialisti din industrie, in 2012 ne dorim sa investim in cercetare si dezvoltare”  spune Daniel Boangiu, Managing Partner Smart ID Dynamics.  Boangiu are o tinta ambitioasa si pentru 2012 cand spera la o dublare a cifrei de afaceri de pana la 6 mil euro, cu o rentabilitate de 20%