Compania Prospectiuni Bucuresti (PRSN), controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, va imprumuta 14 milioane euro pentru investitii si achizitia unor echipamente necesare derularii unor explorari experimentale intr-un perimetru din judetul Hunedoara.


Contractarea creditelor a fost aprobata marti in Adunarea Generala a Actionarilor companiei, hotararile fiind transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Creditele de pana la 10 milioane de euro vor fi utilizate pentru capital de lucru, investitii, iar un imprumut de cel mult 4,2 milioane de euro va fi utilizat pentru achizitia unor echipamente de explorare si exploatare experimentala a perimetrului din Hunedoara.

Totodata, a fost aprobata si prelungirea unor facilitati de credit in valoare de 5 milioane euro de la BCR, precum si emiterea unei scrisori de garantie in favoarea BCR, cu care va fi garantata incheierea unor contracte de leasing intre trei firme controlate de omul de afaceri Ovidiu Tender, respectiv Societatea de Intretinere si Reparatii Drumuri Timisoara, Tender SA si ECONSA.

Compania Prospectiuni este controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, care prin firma Tender SA Timisoara detine 55,7% din actiuni, iar SIF Muntenia are 11,8%.

Actiunile Prospectiuni au scazut in sedinta bursiera de marti cu 0,12%, la 0,1728 lei. Compania are o capitalizare de 124,2 milioane lei (28,4 milioane de euro).