Cu cateva zile inaintea ceremoniei de deschidere, la 27 iulie, a Jourilor Olimpice de vara de la Londra, intreprinderile se infrunta in spiritul intrecerilor sportive.


Sa ramai activ favorizand spiritul de echipa, acesta ar putea fi laitmotivul World Corporate Games. Create in 1986 si desfasurate pentru prima data la San Francisco, aceste JO al „oamenilor muncii” reunesc anual pana la 12.000 de participanti, o cifra care nu a incetat sa evolueze incepand din 2004.

„Aceasta competitie are drept scop sa reaprinda mandria salariatilor in calitatea lor de reprezentanti ai companiei la care lucreaza, un sentiment care tinde sa-si dilueze valoarea. „Sportul permite, pe de o parte, intarirea spiritului de solidaritate, precum si pe cel de echipa, pe de alta parte, reducand, astfel absenteismul”, explica Fanny Marcourt, presedintele director general al World Corporate Games pentru Orientul Mijlociu si Africa.

De peste 25 de ani, 55 de orase ale lumii au gazduit aceste jocuri, alcatuite din aproximativ 50 de sporturi si la care sunt reprezentate aproape toate ramurile economice. Vin sa-si testeze puterile societati de diferite dimensiuni, de la multinationale precum Coca-Cola, Deloitte, Ernst & Young, Fujitsu, HSBC, HP, IBM, Intel, PwC, Unilever si Vodafone, la intreprinderi mici si mijlocii.

Cheltuielile de participare variaza de la tara la tara, dar in medie ele se ridica la 80 de euro pentru fiecare participant. Ca o regula generala, intrecerile sunt organizate la sfarsit de saptamana, pentru a nu afecta timpul de lucru al intreprinderilor. O serie de competitii au loc vineri. In prezent, ele s-au derulat la Preston, in Marea Britanie, pana la 15 iulie.