Lider al industriei mondiale de transport maritim, Maersk Line va fi prima companie care va introduce comunicaii mobile intre vasele din flota sa. Solutiile oferite de Ericsson vor imbunatati posibilitatile de comunicare dintre nave i vor permite atat rezolvarea proactiva a problemelor aparute pe mare, cat i informarea rapida a clientilor asupra conditiilor de transport.

Contractul are in vedere echiparea, in urmatorii 2 ani de zile, a 400 de nave cu solutii de mobilitate. Este primul pas spre includerea zonelor albe, reprezentate de oceane, in sistemul comunicatiilor mobile. Cea mai mare companie de transport maritim din lume, Maersk Line a semnat un contract cu Ericsson ce va incerca sa rezolve aceasta situatie prin integrarea end-to-end i implementarea unor solutii de comunicatii mobile i prin satelit pe toate navele din flota sa.

Flota Maersk Line este alcatuita din peste 500 de vase de mare tonaj. Pe parcursul urmatorilor doi ani, 400 dintre acestea vor fi echipate cu antene i statii de baza GSM Ericsson, urmand ca restul vaselor sa fie i ele dotate in mod similar in scurt timp. Conform contractului, Ericsson va oferi servicii globale de administrare a retelei pe o perioada de apte ani, pachetul incluzand, de asemenea, monitorizarea permanenta a retelei i servicii de intretinere la bord disponibile in mai multe porturi din toate regiunile importante de pe glob.

„Suntem mandri sa putem conecta flota Maersk Line cu ajutorul tehnologiei noastre. Credem cu tarie in ideea dezvoltarii unei societati permanent conectate, in care conectivitatea va fi punctul de plecare pentru noi modalitati de a inova, a colabora i a socializa. Transformarea acestei viziuni in realitate va face posibila aparitia unor procese mai simple, automatizate, a unui grad mai mare de productivitate i acces in timp real la informatie, permitandu-le utilizatorilor sa ia decizii mai uor i mai rapid”, a declarat Hans Vestberg, preedinte i CEO al Ericsson.

Pentru industria de transport maritim, comunicatiile mobile reprezinta o oportunitate de a gasi moduri mai eficiente de administrare a flotei si a timpilor de livrare, de imbunatatire a interactiunii dintre nave, de rezolvare proactiva a oricaror probleme aparute, de transfer rapid de informatii catre clienti i chiar de imbunatatire a eficientei energetice.

Pana in prezent, navele moderne ale Maersk Line au fost echipate cu solutii de conectivitate prin satelit in principal pentru a permite comunicatiile pentru functiile vitale de la bord. Solutia Ericsson integrata de conectivitate mobila si comunicatii prin satelit permite conectarea intregii flote, facand posible nu doar noi moduri de a comunica, ci i de a contribui la imbunatatirea eficientei i a fiabilitatii, reducand totodata costurile. In plus, ea le permite tuturor utilizatorilor sa aiba acces direct i imediat la o serie de experti i la sfaturi specializate, ajutand astfel la transmiterea informatiei i, de asemenea, la creterea eficientei operatiunilor efectuate zilnic pe vas.