Internetul a produs o adevarata revolutie sociala, care a permis utilizatorilor sa interactioneze cu oameni din toata lumea prin intermediul unor instrumente diverse: posta electronica, mesageria instant, VoIP etc.
 
Volumul 13 al colectiei „Computer si Internet fara profesor”, oferit de Saptamana Financiara din 1 august, va prezinta principalele instrumente de comunicare cu care puteti intra in legatura si face schimb de informatii cu alti utilizatori, precum si cum va puteti crea propriul blog.
 
Un capitol special al cartii este dedicat Windows Live Messenger – programul de mesagerie instant pus la dispozitie de Microsoft - , cu ajutorul caruie puteti conversa cu oricine in timp real. Cu ajutorul acestui volum, veti afla cum puteti gestiona comunicarea prin intermediul Messenger-ului, de la crearea contului personal, personalizarea profilului si a interfetei, pana la administrarea persoanelor de contact, prin crearea de grupuri si categorii.Pe langaexpedierea de mesaje instant, Messenger-ul permite expedierea de mesaje catre telefoane mobile, utilizarea emoticonilor (simboluri grafice care servesc la exprimarea sentimentelor sau a starilor de spirit), efectuarea apelurilor video, trimiterea fi sierelor, inceperea unui joc.
 
O alta aplicatie foarte utila este Skype, ce permite efectuarea de apeluri video si vocale, inclusiv catre retele fixe si mobile, expedierea de mesaje instant si partajarea fisierelor cu alti utilizatori Skype. In capitolul dedicat Skype veti afla cum cum sa descarcati programul si cum sa creati uncont, care sunt primii pasi in utilizarea aplicatiei, cum efectuati apelul catre un alt computer sau telefon, etc.
 
Daca vreti sa deveniti editorul propriului dumneavoastra mediu de comunicare este suficient sa va creati un blog - spatiu pe Internet destinat publicarii opiniilor, experientelor etc. In aceasta parte veti invata cum sa creati un blog Google, cum sa gestionati actiunile realizate intr-un blog, de la adaugareade autori noi, la personalizarea profiluluicu gadgeturi sau cu un font special, pana la stergerea blogului.
 
Nu ratati sansa de a castiga premii atractive, in cadrul concursului desfasurat pe pagina de internet a publicatiei, www.sfin.ro.
 
Urmatoarele volume din colectia „Computer si Internet fara profesor” sunt:
1 august - Volumul 13. Internet –Comunicarea prin Internet
8 august - Volumul 14. Internet – Retelele sociale
15 august - Volumul 15. Windows 7: Operatiuni de baza
22 august - Volumul 16. Windows 7: Aplicatii generale
 
Campania „Computer si Internet fara profesor”, conceputa de Saptamana Financiara si Editura Litera si avand ca partener principal Romtelecom, se adreseaza oricui are nevoie de notiunile de baza in sisteme de operare si programe uzuale. Manualul si CD-ul, ambele in limba romana, descriu sistemul de operare Windows XP si aplicatiile aferente acestuia (Microsoft Office), ii indruma pe cursanti cum sa foloseasca e-mail-ul si Internetul, sa descarce si sa editeze fotografii si filmulete, sa creeze baze de date si cum sa-si protejeze computerul.
 
Colectia “Computer si Internet” apare in fiecare luni, in perioada 9 mai - 22 august. In fiecare zi de luni, cititorii vor primi odata cu Saptamana Financiara pachetul de curs care include suportul de curs si CD-ul, la un pret special de numai 14,99 lei.