Henkel România, prin marca Perwoll şi tânărul designer Cătălin Vălean, au prezentat colecţia Tranziţii, desemnată câştigătoare a concursului naţional de schiţe de design vestimentar „Fii creator de Haute-Couleur”. Schiţele premiate de juriu în luna august au prins acum viaţă în cadrul unei colecţii puternice şi articulate.

În cadrul concursului „Fii creator de Haute-Couleur”, Cătălin a fost premiat cu 1.500 de euro pentru crearea efectivă a colecţiei sale, pe baza schiţelor care i-au adus locul 1 în faţa celorlalţi 78 de participanţi din întreaga ţară. Juriul a fost format din Adelina Ivan (designer vestimentar), Marian Pălie (fashion stylist), Carmen Andrei (reprezentant magazin Cocor) şi Larisa Guzgă (reprezentant Henkel România, divizia Detergenţi).

Colecţia semnată de Cătălin Vălean va fi expusă spre vânzare în Galeria Designerilor Români din magazinul Cocor, Bucureşti, până în luna decembrie 2012.

Colecţia „Tranziţii” propune şapte ţinute pentru ambele sexe şi cuprinde piese vestimentare unice, care ilustrează perspectiva autorului asupra conceptului de schimbare. În realizarea ei, tânărul designer a folosit combinaţii de culori vii şi materiale precum stofă de bumbac, tricot de lână, mătase şi voal de mătase, nylon, piele, vâscoză, elastan şi fetru. Prin discursul estetic al colecţiei, Cătălin Vălean iniţiază un curent stilistic articulat de propria viziune asupra unei lumi aflate într-o constantă transformare.

„Toate elementele din cadrul colecţiei sunt trecute prin filtrul personal. Fiecare detaliu, de la masca de iepure şi până la atmosfera conturată, a fost raportat la o percepţie distinctă a tranziţiilor din viaţa de zi cu zi. Experienţa de a trece de la o simplă idee transpusă în schiţă la creaţia fizică, palpabilă, este la rândul ei o tranziţie care a contribuit în mod semnificativ la evoluţia mea ca designer.

Piesele din această colecţie pot fi purtate în ţinutele de zi cu zi, deşi au accente avangardiste”, declară Cătălin Vălean, tânărul designer câştigător al concursului naţional de schiţe de design vestimentar organizat de marca Perwoll.

Cătălin Vălean este student la Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca, secţia design-vestimentar şi a absolvit un stagiu de practică în Germania, la un label de modă din Berlin, prin programul de plasament Erasmus. A fost dintotdeauna pasionat de modă, dar a reuşit să şi-o dezvolte numai după ce a beneficiat de susţinerea financiară a părinţilor.