Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile principalelor companii si asociatii profesionale active pe piata de taximetrie din Bucuresti si din judetul Ilfov. Inspectorii au declansat o investigatie privind constituirea unui posibil cartel.


"Serviciul de taximetrie este de multa vreme in atentia Consiliului Concurentei, atat la nivelul Capitalei cat si la nivel national. Dupa cum stiti, am avut investigatii in acest domeniu in mai multe orase din tara, unele dintre ele finalizandu-se cu sanctiuni. Intelegerile privind fixarea preturilor reprezinta o abatere de la principiul liberei concurente si produce o grava afectare a intereselor consumatorilor finali. Intr-o economie de piata, singurele situatii in care sunt admise preturi fize sunt cele in care activitatile se desfasoara in regim de monopol, situatie in care nu se regaseste serviciul de taximetrie", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele autoritatii de concurenta.

Pana in prezent, Consiliul a descoperit 4 carteluri pe piata de taximetrie autohtona, in Timisoara, Constanta, Baia Mare si Targu Mures. Amenda totala a fost de 1,6 milioane de lei.