Preluarea Azomures Targu-Mures de catre traderul elvetian de ingrasaminte si cereale Ameropa Holding a fost aprobata de catre Consiliul Concurentei, care a emis joi o decizie de "neobiectiune", a anuntat combinatul chimic."Azomures a luat cunostinta de faptul ca joi, 15 martie, Consiliul Concurentei a emis asa-zisa decizie de neobiectiune prin care autorizeaza concentrarea economica avuta in vedere in cadrul tranzactiei. (...) Grupul Ameropa este la curent cu comunicarea prezentului raport", se arata intr-un comunicat al combinatului chimic trasmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Prin preluarea Azomures, Ameropa va controla si operatorul portuar Chimpex Constanta, la care combinatul detine 90,42% din actiuni.

Compania Ameropa si investitorii turci care controleaza Azomures, respectiv Eurofert si Azomures Holdings, au anuntat in noiembrie 2011 ca au incheiat o "serie de intelegeri" pentru cumpararea producatorului de ingrasaminte chimice din Targu Mures. Eurofert si Azomures Holdings detin cumulat 75,87% din actiunile combinatului chimic din Targu Mures.

Ameropa detine in Romania Ameropa Grains Constanta, fosta Comcereal Constanta, care a preluat numele actionarului majoritar. Ameropa Holding controleaza 96% din titlurile Ameropa Grains.