Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat că nu intenţionează să demareze procedurile pentru intrarea în insolvenţă şi nici să falimenteze clubul, precinzând că soluţia este cedarea grupării giuleştene unei alte persoane, relateaza Mediafax.


"N-am băgat şi nici nu voi băga niciodată Rapidul în insolvenţă. Nu se poate vorbi de insolvenţă sau de faliment la Rapid. Astea sunt discuţii fără rost, minciuni pe care unii şi alţii le promovează în mass-media. Eu ce am spus mereu a fost faptul că m-am săturat şi că pur şi simplu nu mai pot. Este decizia mea de a mă retrage de la Rapid. Poate vom găsi o soluţie să prea cineva clubul. Iar asta o vom face elegant. Eu mi-am făcut datoria faţă de Rapid, nu contează că am cheltuit 40-50 de milioane de euro, dar nu mai pot", a spus Copos.

El a adăugat că până joi vor fi achitate o parte dintre restanţele către jucători. "Astăzi facem eforturi pentru ca până mâine cel târziu să achităm o parte din restanţele pe care clubul le are către jucători. E maxim ce pot să fac în momentul de faţă", a explicat George Copos.

În ultima perioadă, în mass-media au apărut informaţii privind demararea procedurilor de insolvenţă la FC Rapid precum şi despre o eventuală vânzare a clubului de către acţionarul majoritar George Copos. 

Finanţatorul grupării Astra Giurgiu, Ioan Niculae, al cărui nume a fost vehiculat ca posibil cumpărător, a negat interesul pentru achiziţionarea FC Rapid. El a explicat că a avut unele discuţii în acest sens cu George Copos în urmă cu doi ani, dar acestea nu mai sunt de actualitate.