Pentru constructia unuia dintre cele mai mari centre de distractie si jocuri de noroc din lume, capabil sa concureze Las Vegasul si Macao, autoritatile sud-coreene intentioneaza sa atraga peste 290 de miliarde de dolari.


Conform proiectului, a carui finalizare a fost fixata pentru 2030, 8City va avea o suprafata de 80 de kilometri patrati (de trei ori mai mare decat Macao) si va fi amenajat in locul unde astazi se afla un sat de pescari, scrie presa sud-coreana. 

Coordonatorul proiectului, grupul Eightcity Co., va crea 930.000 de locuri de munca. In plus, conducerea companiei a promis sa suporte toate cheltuielile pentru mutarea populatiei locale. Printre investitori figureaza compania aeriana Korean Air Lines Co., grupul de constructii Daewoo Engineering & Construction Co. sau operatorul turistic Kempinski AG.

Viitorul centru de distractii va dispune de hoteluri, cazinouri si sali de concerte, spatii comerciale, precum si un circuit pentru cursele de Formula 1. Se spera ca 8City va gazdui anual 130 de milioane de vizitatori.